Mindful Body -metodi perustuu 12 eri teemaan

Jokainen Mindful Body -tunti on kestoltaan 15, 30, 45 tai 60 minuuttia. Jokaisella tunnilla on aina oma psykologinen ja fysiologisen teemansa ja näitä teemoja on mahdollista yhdistellä, joka antaa monipuoliset ja laajat mahdollisuudet kehon ja mielen huoltamiseen kokonaisuutena.  Fysiologinen teema kuvaa sitä, “mitä” kehon aluetta hoidetaan ja psykologinen teema kuvaa “miten” kyseisen alueen hoitoa lähestytään. Numero teeman edessä toimii lyhenteenä – mitä pienempi numero on, sitä ylempänä kehoa työskennellään ja mitä suurempi numero on, sitä alempana olevaa aluetta työstetään.

    Fysiologiset teemat:

 1. Kaula & Käsivarsi
 2. Niska & Hartia
 3. Rintakehä
 4. Olkapää
 5. Alaselkä & Pakara
 6. Alaselkä & Kylki
 7. Lantio & Nivunen
 8. Lonkka
 9. Pakara
 10. Reidet
 11. Selkäranka
 12. Nilkka & Pohje

Psykologiset teemat:

 1. Tiedosta
 2. Rentoudu
 3. Hengitä
 4. Luota
 5. Tunne
 6. Tila
 7. Paranna
 8. Avaa
 9. Etsi
 10. Vapauta
 11. Flow
 12. Energisoi

Jokainen Mindful Body tunti koostuu 4 eri osiosta, joista jokainen työstää fysiologisen teeman mukaista aluetta syvemmältä, jolloin saadaan aikaan hoitovaikutus tietylle kehon alueelle. Osion kesto riippuu tunnin kokonaiskestosta (15 minuutin mittaisella tunnilla käytetään 3 osiota) ja niiden painotus riippuu hieman tunnin fysiologisesta sisällöstä. Mindful Body -tunnin 4 osiota ovat:

 • Alkulämmittely
 • Vahvista & Avaa -osio
 • Syvävenytys -osio
 • Rentoutus -osio

Alkulämmittelyssä kehoa avataan ja lämmitetään, syvien lihasten voimaa vahvistetaan ja tasapainoa kehitetään. Selkäranka saa erityishuomiota sen kaikkiin liikesuuntiin ja niin kehoa kuin mieltä valmistetaan myöhemmin tunnilla tapahtuviin venytyksiin.

Vahvista & Avaa -osio perustuu dynaamisiin venytyksiin, fascia-harjoitteisiin sekä syvien lihasten vahvistamiseen kohdealueen mukaisesti.

Syvävenytys -osiossa aluetta lämmitetään ensin, sitten venytetään ja lopulta selkärankaa palautetaan venytyksestä.

Rentoutus -osiossa fysiologinen ja psykologinen teema yhdistyvät ja niin keho kuin mieli viedään kokonaisvaltaiseen rentoutumisen ja läsnäolon tilaan.